10 Enkle Margarita -oppskrifter

Vil du lære å lage margaritas i alle smaker og farger? Du trenger ikke å være bartender for å få magien til å skje. Disse margaritaoppskriftene har du dekket.

Når det gjelder cocktailer, er margarita kongen. Denne sommerblandingen har den perfekte balansen mellom søtt og sitrus.

Tequila -sparket er helt i orden.

 

I denne artikkelen vil jeg lære deg hvordan du lager margaritas og fyller deg med alle mine margarita-hemmeligheter.

Jeg vil også søle mine favoritt margarita -varianter, fra mango til bjørnebær til vannmelon. Alle 26 er et must-prøve, så du er klar for året.

Så len deg tilbake, slapp av og sjekk ut denne samlingen av flotte margaritas. Hver time er happy hour med disse sprudlende drikkene!

 

Hvilke ingredienser er i en Margarita?


Den klassiske margarita krever 6 ingredienser:

Tequila – Det er hovedingrediensen i en margarita som gir den unike smaken (og buzz). Når det er sagt, kan det ikke være viktigere å bruke en tequila av god kvalitet. Jeg har en omfattende liste over mine beste tequilas nedenfor for veiledning.

Appelsinlikør – Denne lyse og skarpe likøren tilfører margarita en sitrusaktig smak. Appelsinlikører varierer i typen alkohol, appelsin og søthetsnivå. Det er opp til deg å bestemme hvilket merke du vil bruke, men her er en veiledning, som referanse:

 

 • Curaçao-Den originale appelsinlikøren, den er laget med tørket appelsinskall fuktet i sukkerrør eller bete-basert alkohol. Den har en søt, sitrusaktig smak og en tykk sirupaktig konsistens.
 • Triple Sec – Det er allment ansett som standard appelsinlikør. Det er mange typer trippel sek som varierer i sødme.

 

Selv om de generelt er søte, er de billigere søtere, mens de mer avanserte, for eksempel Cointreau, har en mer søt og bitter smak og en tydelig appelsinsmak.

 • Grand Marnier – Det er en blanding av konjakk og appelsinlikør, noe som gir den en rik, for det meste søt og litt bitter smak. Den har også notater av appelsinskall, vanilje og eik.
 • Lime Juice – Gå for ferskpresset limejuice for best resultat. Limesaft på flaske gir margarita en ubehagelig kunstig smak.
 • Søtningsmiddel-Margaritas har slike skarpe ingredienser, så du trenger noe søtt for å gjøre smakene mer attraktive. Jeg liker å bruke agave nektar eller enkel sirup.
 • Salt – En margarita er ikke margarita hvis den ikke serveres i et margaritaglass kantet med salt. Du kan også legge til en klype til selve margaritaen for å øke sødmen. Fint havsalt eller kosher vil fungere.
 • Is – Margaritas er bedre på steinene! Du kan også blande isbitene med margaritaen for en slushy-lignende godbit.

 

Hvordan lage den beste Margarita (gode tips)


Du trenger ikke ha en cocktail shaker for å lage margarita hjemme. Bare hold deg til mine beste tips, så er du klar!

 • Forholdet er viktig. Mens smaken er subjektiv, er det gylne snittet for den perfekte margaritaen 3 deler tequila, 2 deler appelsinlikør og 1 del limesaft.


For en enkelt porsjon, betyr dette 1 1/2 gram tequila, 1 unse appelsinlikør og 1/2 unse limejuice.

 

For søtningsmiddelet vil bare en skvett gjøre. Men selvfølgelig, legg gjerne til mer eller mindre etter din smak.

 

For en kanne med margaritas trenger du 2 kopper tequila, 1 kopp appelsinlikør og 1/2 kopp limejuice.

 

En jigger, som tilsvarer 1 1/2 gram eller ett skudd, er et godt verktøy å ha for å måle. Men hvis du ikke har en, kan du alltid stole på et måleglass.

 

 • Chill glassene. Du vil beholde margaritaene dine kjølig lenger, så legg glassene i fryseren i 30 minutter før bruk. Denne teknikken vil også gjøre saltet lettere å feste seg til felgene.
 • Chill tequilaen. Sett den i fryseren, slik at du ikke trenger å stole på for mye is for å holde margaritaen din kjølig.
 • Is betyr noe. Nærmere bestemt størrelsen. Ikke gå for jumbo -isbiter – de er mer passende for whisky eller bitter brennevin som du nipper til sakte. Den beste størrelsen for marger er en en-tommers terning.
 • Jo mer moden limene er, desto bedre. Huden skal være blank. Den skal være myk når den trykkes, men fortsatt fast.
 • Få mest mulig ut av limene dine. Til referanse bør en lime gi rundt 2 til 3 ss juice.

 

For å få maksimal juice ut av lime, rull den mot disken for å løsne opp saften. Du kan også mikrobølgeovn den i noen sekunder for å myke opp massen. Del den i to på langs for bedre grep.

Klem dem også 4 til 10 timer før bruk. Dette vil få frem den smakfulle smaken mer samtidig som den reduserer den skarpe surheten.

Klem dem også 4 til 10 timer før bruk. Dette vil få frem den smakfulle smaken mer samtidig som den reduserer den skarpe surheten.

 • Prøv andre sitrusfrukter. Grapefrukt, ananas, mandarin, nøkkelkalk, listen fortsetter og fortsetter.


Bare vær oppmerksom på at siden disse fruktene varierer i søthet og surhet, kan det hende du må justere mengden søtningsmiddel og appelsinlikør for å balansere smakene.

 

 • Lag hjemmelaget enkel sirup. Det er lettere enn du tror. Bare kok opp like deler sukker og vann under omrøring hele tiden til sukkeret er oppløst. La den avkjøles helt før bruk.

 • Ikke rør det, rist det. Når du bruker sitrusjuice, er det bedre å riste blandingen i stedet for å røre den. Dette vil hjelpe smakene til å gifte seg mye bedre.


Risting gir også små bobler som gjør margarita fin og skummende.

 

Salt moderat. Ikke bare dypp glassene i limesaft og ha på salt. Det vil bli altfor mye salt som fester seg til kanten, både ute og inne. Sjansen er stor for at saltpartikler kommer inn i margaritaen din, og endrer smaken av ingrediensene du målte så nøye.

 • Måten å gjøre det på er å kjøre en limeskive langs glassets ytre og forsiktig rulle den på salt. Du kan også salte bare halvparten av glasset hvis du ikke er fan av salt.

 

Beste Tequila for Margaritas


Tequila er en sprit laget av blå agave. Denne planten er hjemmehørende i Jalisco, Mexico, og brukes hovedsakelig til å lage tequila.

Den går imidlertid gjennom en veldig lang prosess før den omdannes til tequila. Når den er høstet, blir agaven bakt, gjæret, destillert og eldet.

Når det gjelder å lage margaritas, fungerer ærlig talt alle typer tequila.

Du tror kanskje at avanserte merker vil gi smaker som smaker bedre, men det følger ikke nødvendigvis.

Det avhenger virkelig av budsjett og smakpreferanse. Her er en guide som hjelper deg med å bestemme:

 • Blanco Tequila – For meg er dette den beste tequilaen for margaritas. Den er ikke eldret, noe som betyr at den har klare, lyse og dristige smaker. Den har også hint av krydder og sødme som passer fantastisk til appelsinlikør og limesaft.

Gode blanco -tequila -merker inkluderer Patrón Silver, Casamigo Blanco, Hornitos Plata og Espolon Blanco. Disse varierer fra $ 25 til $ 50.

 • Reposado – Lagret på eikefat i 2 måneder opptil et år, reposado (“hvilet” på spansk) og en fin gylden nyanse.

Aldring gir hint av eik, vanilje og en nesten karamellaktig smak, som smaker godt med appelsinlikør og limesaft. Det er også lettere og mykere enn blanco tequila.

 

 • Gull – Også kalt joven tequila, denne typen tequila er ikke rent laget av agave. I stedet er det en blanding av blanco og reposado, og derfor har den den gylne fargen.

Gulltequila er den minst kostbare ut av gjengen. Mens du kan bruke den til å lage margaritas, kan du forvente at den har en ganske hard smak.

 • Mezcal – Denne er ikke en tequila, men du bør definitivt vurdere det som et margarita -alternativ. Den er også laget med agave, men den går gjennom en annen prosess som lar den få en rik og røykfylt smak.


Nå som vi har dekket alt det grunnleggende, er det på tide å eksperimentere med smaker.

Uten videre, her er 26 oppskrifter du må prøve margarita jeg har kurert bare for deg. La moroa begynne!

 

 

 

1. Jordbær Margarita

La oss starte tingene med denne svært forfriskende jordbærmargaritaen. Hvis du liker den de serverer på Texas Roadhouse, er denne kopien et must-prøve.

Så lenge du holder deg til ferske ingredienser, trenger du ikke å bekymre deg for den kunstige smaken som de fleste jordbærmargaritaene har.

 

2. Mango Margarita

Jeg er så sugen på søte modne mangoer, så denne margaritaen er en personlig favoritt. Det er nesten som å drikke en mango slushy, men med en spenstig vri.

Søt og forfriskende med en sitrusaktig vri, denne mangomargaritaen passer godt sammen med chips, salsa og dine favoritt Tex-Mex-godbiter!

 

 

3. Jalapeno Margarita

Hva med et krydret spark? Denne jalapeno margaritaen vil definitivt gi liv til din Cinco de Mayo -feiring.

Det er krydret, men ikke for mye til at det blir ubehagelig. Den er glatt og har akkurat den rette mengden varme.

Oppskriften er fantastisk som den er, men kast gjerne inn litt frisk frukt til blandingen.

 

 

4. Vannmelon Margaritas

Tequila, limejuice og vannmelon: dette er alt du trenger for å lage denne søte og forfriskende sammensetningen.

I motsetning til en klassisk margarita, hopper denne ut på den oransje likøren. Men ikke bekymre deg, det smaker fortsatt fantastisk.

Den trenger heller ikke noe søtningsmiddel fordi vannmelon allerede er søt og smakfull alene.

 

 

5. Blackberry Margarita

Start helgen med denne sprø bjørnebærdrinken. Etter en uke med hardt arbeid, fortjener du det definitivt!

Hvis du er bekymret, vil denne oppskriften bare resultere i den altfor søte, forhåndsblandede bjørnebærmargaritaen du har hatt på en tilfeldig bar, ikke gjør det.

Denne bjørnebærmargaritaen er laget av ferske ingredienser, så forvent ikke annet enn deilig, autentisk godhet.

 

6. Grapefrukt Margarita

Som jeg tidligere har nevnt, kan andre sitrusfrukter brukes til å erstatte limefrukter i å lage margaritas.

Grapefruktjuice er søtere, noe som gjør underverker når det gjelder å dempe de bitre smakene av tequila.

Denne margaritaen er fantastisk som den er, men du kan ta den til neste nivå ved å røre en skive jalapeno i drikken din.

Du kan også felge glasset med en blanding av salt og chilipulver for ekstra glød.

 

7. Italienske Margarita

Vil du ha et unikt snurr på klassikeren? Gi den meksikanske favoritten en italiensk vri!

Den italienske margaritaen er laget med tequila, fersk lime og en slags italiensk likør som limoncello eller amaretto.

Det er fortsatt glatt, søtt og sitrusaktig, men med en morsom italiensk stil.

 

8. Stekt tomat Margarita

Stekte tomater i en margarita? Det høres rart ut, men det fungerer.

En blanding av tomatjuice, limesaft og tequila, tenk på det som en krysning mellom en margarita og en Bloody Mary!

Hvis du er unik er det du leter etter, passer denne perfekt til regningen.

 

9. Svimmel Lime Margarita

Denne ligner mye på den klassiske, men med et brusende snurr.

Tilsetningen av klubbbrus gir denne margarita en sprudlende og skummende følelse. Det vil definitivt legge til mer moro for festen din.

 

10. Ananas Margarita

Gi margarita en søt tropisk smak! Alt du trenger er ananas.

Jeg bare elsker hvor lys denne solfylte drikken er! Både fargen og smaken er perfekt for sommeren

Kombinasjonen av søt ananas, zingy lime, sitrusy appelsin og skarp tequila skaper slike lyse, kraftige smaker.

 

Leave a Comment